Enrere

CinEd

Projecció de Pierrot le Fou amb grups de Joves Programadors d'instituts

Pierrot le fou - Joves Programadors

Gran projecció de Pierrot Le Fou, aquest matí a l’institut Francès acompanyades per els grups de joves programadors dels instituts Lluís vives, Poeta Maragall, Doctor Puigvert i l’Escola d’Art La Industrial.

El film va ser presentat pel grup de joves programadors de segon de batxillerat de l’Escola d’Art La Industrial format per la Iratxe, la Maria, el Mario i l’Olivia, que van posar en valor les referències artístiques, el risc cinematogràfic i l’emoció del film.

Després del diàleg en gran grup, vam poder aprofundir en les tries cinematogràfiques de Godard en petits grups, reflexionant sobre les tries cinematogràfiques, compartint textos i cites de Godard, inspirant-nos amb el seu tràiler de la pel·lícula... aquí alguns dels comentaris:

> m’ha fascinat com utilitza l’escriptura, els monòlegs llargs, com a través de la paraula juga amb les emocions. També m’ha cridat molt l’atenció els moviments de càmera, Godard dona l’espai i el temps perquè els personatges puguin caminar.

> M’he fixat molt amb els elements que es repetien: per exemple a mi m’ha agradat molt com jugava amb el fum en el muntatge. O el peluix que acompanyava durant tot el film a Marianne.

> M’ha cridat l’atenció els plans de nit amb el cotxe, intento imaginar com els deurien haver gravat, com posa els llums de colors.

> Com trenca la amb la pantalla, a l’escena del cotxe, i parla amb els espectadors amb la càmera subjectiva, reforçant així el Carpe Diem, et fa partícip. També trenca amb la quarta paret en un primer pla de la Marianne que mira a càmera mentre parla amb en Ferdinand. O quan el Ferdinand està envoltat de canyes parlant directament a l’espectador

Amb moltes ganes de seguir compartint projeccions amb els Joves Programadors!

Pel·lícules

Jean-Luc Godard
Pierrot le fou Pierrot el boig 1965

Seqüències

Bloc: CinEd (41)